Zaterdag 28 september is er tussen 11.00-16.00 uur een informatiestand aanwezig waar EM Agriton Natuurlijk Actief u alle informatie en advies kan geven over het bevorderen van de bodemvruchtbaarheid en de verschillende producten. Klik hier voor meer info over 28 september
Info over de Bokashi-keukenemmer:
Met de Bokashi-keukenemmer fermenteer je je eigen keukenresten in huis. Deze resten meng je met een beetje Bokashi-starter en zo ontstaat er waardevol organisch materiaal. Je maakt van je eigen organische resten dus een bodemverbeteraar die zowel de voeding, de structuur, de water- en luchthuishouding en het leven in de bodem bevordert. De toegevoegde Effectieve Micro-organismen in de Bokashi-starter zorgen ervoor dat de aanwezige verse GFT-resten fermenteren en dus niet gaan rotten.
Hoe gebruiken ?
Je kan zelf GFT-Bokashi maken van kleingemaakt keuken¬resten en iedere andere soort plantenresten. Bij een goede fermentatie krijgen rotting en stank geen kans.
Bereiding:
1. Snij de GFT-resten in stukjes van maximaal 5x5cm.
2. Verdeel een kleine hoeveelheid Bokashi-starter op de bodem van de keukenemmer.
3. Breng een laag van verse GFT-resten in de emmer.
4. Verdeel opnieuw een kleine hoeveelheid Bokashi-starter op de GFT-resten.
5. Druk de GFT-resten aan.
6. Sluit de Bokashi-keukenemmer goed af met het deksel.
7. Herhaal dit proces tot de emmer vol is.
Meer informatie over de producten kunt u vinden op www.emna.eu/nl